Так, поблизу м. Волноваха співробітники СБУ затримали місцевого жителя, 1966 р.н., – інформатора незаконного збройного формування "Оплот" т.зв. "ДНР" на прізвисько "Мойдодир", повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що зловмисник збирав інформацію про місця дислокації, переміщення українських вояків, військової техніки, розташування блокпостів в районах населених пунктів Ольгінка, Новотроїцьке, Лісове, Велика Анадоль, Миколаївка, Володимирівка. Зібрані відомості "Мойдодир" передавав телефоном особисто ватажку однієї з бригад бандформування "Тіхону".

Крім того, оперативні групи контррозвідки СБУ поблизу м. Красноармійськ затримали двох інформаторів та коригувальників вогню терористів, 1974 та 1985 р.н., які за власною ініціативою збирали дані про підрозділи ЗСУ в районі населених пунктів Очеретине та Тоненьке.

Читайте також: СБУ затримала бойовика, який готував теракти в Запоріжжі

В Одеській області співробітники військової контррозвідки затримали громадянина України, 1985 р.н., – активного учасника терористичної діяльності на прізвисько "Філософ". Бойовик у квітні минулого року вступив до незаконного військового формування терористичної організації "ДНР", зі зброєю в руках чергував на блокпосту поблизу м. Костянтинівка, брав участь у нападах на державні установи та вбивствах мирних громадян.

Аби уникнути покарання за вчинені злочини, "Філософ" втік та переховувався на Одещині.

Стосовно затриманих тривають оперативно-слідчі дії.

До слова, напередодні співробітники Служби безпеки України затримали українського офіцера, який працював у Генштабі ЗСУ. Разом з своїм спільником з "ДНР" вони підривали діяльність української армії.