Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Судом підтримано позицію державного обвинувача та призначено засудженому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. Зважаючи на те, що чоловік повністю визнав свою вину у вчиненому злочині, щиро покаявся, а також сприяв розкриттю злочину, його звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном на 2 роки,
— йдеться у повідомленні.

У відомстві повідомили, що засудженого затримали працівники Служби безпеки України в області за пропагування у мережі Інтернет ідей сепаратизму та екстремістської діяльності. Вказані матеріали підозрюваний розповсюджував з березня 2014 року через спеціально створений аккаунт у соціальній мережі, із зазначенням у ньому неправдивих ідентифікуючих даних.

Його дії було кваліфіковано за ч. 1 ст. 109 КК України (Розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади).

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали 5-х терористів, які готували вибухи в Одесі. Злочинці — рецидивісти, адже раніше вони вже вчиняли підрив банківських установ у місті.