Про це він написав у своєму блозі. Мерфі разом з сенатором Джоном Маккейном брав участь у тій зустрічі.

За його словами, він вислухав "найдовший монолог у житті", коли Янукович говорив 70 хвилин без перерви.

"Він починає з того, що ще раз запевняє у своїй відданості курсу на вхоження в ЄС, однак більшу частину промови присвячує перерахуванню проявів неповаги зі сторони Європи до нього та його країни", - розповів сенатор.

"Він присвячує більш ніж кілька хвилин розповіді про незарахований гол під час матчу чемпіонату Європи проти Англії", - підкреслює Мерфі.

Як відомо, у тому матчі захисник збірної Англії Джон Тері вибив м'яч, що летів у ворота його команди, однак, як стало очевидно пізніше, вже з-за лінії воріт. Абітр Віктор Кашшаї цей гол Україні не зарахував, через що вона не змогла продовжити участь в чемпіонаті.

Мерфі також пише у своєму блозі, що Янукович справив на нього враження "досвідченого та кмітливого лідера".

Американець зазначив, що зустріч тривала більше двох годин і сенатор Маккейном був вимушений ініціювати її завершення.

За словам Мерфі, те, що Україна підписала нові угоди з Росією, не просунувшись більше до Європи, не стало для них несподіванкою, адже їх зустріч "показала, що він (Янукович) прийняв рішення з цих питань доволі давно".

Раніше Маккейн повідомив, що 90% часу розмови Янукович присвятив торговельним відносинам України з Росією. В той же час український президент не запропонував жодної конструктивної думки, коли сенатор підняв тему протестів.