Про це йдеться у спільній заяві сенаторів Джона Маккейна, Кріса Мерфі, Рона Джонсона та Джіни Шахін.

“Ми схвалюємо рішення посольства США в Україні скасувати візи декількох українських посадовців, відповідальних за попередні силові дії проти мирних демонстрантів. Однак, більш ніж будь-коли раніше погіршення ситуації в Україні вимагає сильніших лідерських рішень на вищих щаблях у Сполучених Штатах і в Європі”, - йдеться в заяві.

Сенатори вважають, що “український уряд усе більше нехтує правами своїх громадян і застосовує усе брутальнішу тактику проти мирних протестувальників”. Тому, на їхнє переконання, необхідні додаткові заходи, аби захистити права українців і підвищити відповідальність урядовців.

Читайте також: Американські дипломати працюють з Януковичем, - Дежрсекретар США

Представники американського Сенату рішуче засудили “агресивну розправу уряду із журналістами і протестувальниками та силові спроби придушити демонстрації”, а також закликали владу “задовольнити законні вимоги свого народу”.

“І хоча ми шкодуємо про те, що деякі протестувальники вдалися до силових дій, несумісних із мирним характером євромайданівського руху, відповідальність за наростання політичної кризи в Україні повною мірою лежить на уряді через його силову тактику і недемократичність дій”, - заявили сенатори.

Нагадаємо, Мирослава Гонгадзе повідомила, що депутатам від фракції Партії регіонів Володимиру Олійнику та Олені Бондаренко заборонили в'їзд до США.