Про це в ефірі “Шустер LIVE” сказав депутат Одеської обласної ради Олексій Гончаренко.

“Безумовно, те, що відбулося в Одесі, це спланована російськими спецслужбами акція проти України та Одеси. Коли був повністю мирний мітинг в центрі міста. Кожен одесит знає, що від Соборної площі до Куликового поля – величезна відстань. І біля мирної проукраїнської акції на Соборній площі раптом з’являються кілька сотень обмундированих, підготованих бойовиків-сепаратистів і нападають на цю акцію. Їх ніхто не провокував, їх ніхто туди не кликав. Далі вони використовують вогнепальну зброю, там з’являються перші жертви”, - розповів Гончаренко.

За його словами, у сепаратистів було два плани. За сценарієм “А”, натовп після стрілянини мав розсіятися і тоді “вони б пішли брати управління Служби безпеки України і управління Міністерства внутрішніх справ”.

Я коли дізнався про події і поїхав в центр міста, я на власні очі бачив як шість людей уже почали ламати двері в управлінні СБУ. Вони ще не знали, чим закінчилось побоїще на Грецькій, вони вже почали реалізовувати другу частину плану, - зазначив політик.

Однак прості одесити, без підтримки міліції, дали їм відсіч та не дозволили реалізувати цей план “А”. Тоді, каже Гончаренко, в хід пішов запасний сценарій.

“Запасний сценарій – отримати якомога більшу кількість жертв для новин на російських каналах. Диверсанти, які стріляли з вогнепальної зброї, пішли (їх було небагато), а далі залишися вже просто одесити, яких, на жаль, використали просто як гарматне м’ясо для цілей Російської Федерації”, - розповів депутат облради.

Нагадаємо, у зіткненнях і пожежі в Будинку профспілок в Одесі 2 травня загинули 46 людей, а ще більше 200 звернулися за допомогою до медустанов. 20 з них — співробітники міліції, 8 — померли від падіння з висоти.