На думку політолога, робота спостерігачів ОБСЄ на Сході є малоефективною: домовленості не виконуються, відведення артилерії не відбувається.

Єдине, що зробила організація ОБСЄ – це посередництво між Україною і Росією у підписанні мінських домовленостей, - наголосив Палій.

Він також додав, що Росія відправляє в рамках спостережної місії ОБСЄ багато своїх спостерігачів.

Читайте також: "Інформаційний опір" відмовляється від співпраці з ОБСЄ, — Тимчук

Спостерігають російські офіцери, які навіть не криються. В місії можуть бути люди інших національностей, завербовані Росією, - вважає політолог.

На його думку, весь російський персонал місії необхідно вивести із зони АТО, адже цей персонал – явно сторона конфлікту, деякі з них – російські шпигуни.

Читатйте також: РНБО занепокоєна розголошенням інформації про дислокацію сил АТО

Експерт також поділився думками щоди ситуації на валютному ринку. За його словами, курс долара залежить від притоку валюти в Україну. Зараз вдало працює на експорт аграрний сектор, каже Палій, але значно знизились показники в металургії. Окрім того, відбувається зниження цін на сировинних ринках.

Читайте також: Долар на міжбанку коштує понад 16 грн, євро — більше 20

Політолог також прокоментував роботу майбутньої парламентської коаліції.

На жаль, наші депутати не розуміють, як можна створити систему, яка сама себе контролюватиме, як це працює в багатьох країнах світу. Нашим можновладцям потрібна вся повнота влади, і вони борються за цю повноту між собою. Але не потрібна повнота влади, а її ефективність, - переконаний політолог.

Читайте також: Коаліція домовилась про відмову від позаблокового статусу, — Сироїд

Він також додав, що новообраний склад парламенту буде кращим за попередній, проте, на його думку, суспільство заслуговує на більше.

Якщо порівнювати з тим, що було, то Рада буде суперефективною. А якщо порівнювати з тим, на що заслуговує український народ, то, можливо, не такою суперефективною. Тобто український народ явно заслуговує на більше, — зазначив Палій.