У 75-му році, коли маленький Сергій вирішив записатись у спортивну секцію, він навіть і не мріяв, що колись стане людиною, яка за допомогою лише жердини літатиме найвище за усіх на планеті.

Віталій Афанасійович Петров у 12-річному хлопчаку одразу ж розгледів талант чемпіона і без роздумів забрав малого із Луганська у Донецьк, де були створені кращі умови для підростаючих спортсменів.

Тренер як у воду дивився - вже у 19 років його підлеглий приміряв перше “золото” чемпіона світу, а у 20 взявся за справу, яка і прославила атлета на весь світ. У 84-му році 5.85 у секторі для стрибків із жердиною були приголомшливим результатом. Відтоді, протягом 10 років фанати легкої атлетики ще 34 рази хапались за голову і всі ці рекорди належать одній людині - Сергію Бубці.

Цікавий факт, з 84-го і до нині українець лише раз втратив корону рекордсмена світу - на змаганнях Golden Gala у Римі, та тривала ця невдача лише 4 хвилини. Француз Тьеррі Віньєрон, мабуть. і до тепер пишається своїм досягненням.

Десятки рекордів, орденів та медалей, в тому числі і “золото” Олімпіади в Сеулі - ніщо у порівнянні із саме тим пам’ятним стрибком, зізнається Бубка тепер. Це сталось 13 липня 85-го року на стадіоні імені Жана Боуена у передмісті Парижа, Сергій став першою людиною на планеті, яка підкорила планку на висоті 6 метрів.

Через 8 років, коли Бубка стрибне на 6.15, усі сприйматимуть це як належить. Червоний “Феррарі” за 120 тисяч доларів стане для рекордсмена приємним подарунком, але не більше.

Ще один презент у 99-му для підкорювача висот звела влада Донецька, увіковічнивши атлета у бронзі. Та до монумента висотою у 3,5 метри Бубка ставиться із байдужістю, навіть із гумором. Передає привіт своїй нерухомій копії, коли проїжджає поруч на авто.

Нині Сергія Назаровича уже не побачиш в коротеньких шортах та із улюбленим п’ятиметровим снарядом у руках. Поважна посада змушує носити тісну краватку та діловий костюм. Та навіть Бубка бізнесмен, політик чи президент НОКу для усіх, у першу чергу, - величний спортсмен. Не даремно кажуть, за свої рекорди він може бути спокійним ще кілька десятків років.

"Мені усе частіше сняться кольорові та яскраві сни", - каже Сергій Бубка, розмінявши п’ятий десяток, -"я постійно лечу, намагаюсь дотягнутись рукою до небес....і прокидаюсь".