21 травня у одній з московських клінік Багапшу провели складну операцію на легенях. Незважаючи на те, що оперативне втручання пройшло успішно, стан глави Абхазії став стрімко погіршуватися.

Три дні тому в пацієнта відмовили обидві легені, і лікарі не змогли вивести його з критичного стану. Згодом медики заявили, що у Багапша був рак легенів, і метастази вразили інші органи. Повідомляється, що політика поховають в його рідному селі. Свої співчуття родині Сергія Багапша висловили президент та прем’єр Росії, а також низка політиків.

“Для народу Абхазії це трагічна звістка, тому що до другого президента Абхазії було особливе відношення. Це людина при якому Абхазія була визнана незалежної державою”, - каже прем’єр-міністр Абхазії Сергій Шамба.

Сергій Багапш народився 2 березня 1949 року в Сухумі. У січні 2005 року був обраний президентом самопроголошеної грузинської республіки Абхазія. Виступав активним прихильником відділення Сухумі від Тбілісі. Після смерті глави держави його обов’язки виконуватиме віце-президент Олександр Анкваб.