Відвідини цієї мальовничої місцевості незабутні для іноземних мандрівників. Шотландці надзвичайно гордяться своїми традиціями. Чимало людей мешкають у гірських районах країни, подалі від індустріальних міст. Своїми звичками інколи вони дивують - приміром, можуть пити воду прямо зі струмка. У цьому немає нічого поганого, запевняють мешканці шотландського високогір’я - адже вода у річках їхньої Батьківщини - найкраща у світі.

Туристів приваблюють і легендарні шотландські водойми. Однак тут ви, на жаль, не зустрінете славнозвісного лохнеського чудовиська. Натомість, матимете нагоду побачити видру, яких тут вдосталь.

Шотландська фауна також може похизуватись численними видами морських птахів. Саме Шотландське високогір’я найчастіше відвідують орнітологи з усього світу. Тюлені, які обрали своєю домівкою шотландське узбережжя, є одними з найщасливіших у світі. Це єдине місце у світі, де не полюють на цих тварин. Натомість ловлю омарів можна сміливо назвати національним спортом у Шотландії.

У гірських шотландських селах - неймовірна автентичність. Кельти через свій патріотизм завжди уникали асиміляції. Гори Шотландії - ідеальні для безкінечних прогулянок. Краса місцевої природи змушує затамувати подих. Шотландців на світовій поп-сцені - одиниці. А все тому, що у Шотландії надають перевагу народній творчості. Фольклорна музика це справжній скарб шотландського народу.

І наостанок порада: якщо ви плануєте відвідати Шотландське високогір’я, пакуйте валізи у період з травня по вересень. У цей час природа тут надзвичайна.