Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмайєр, повідомляє посольство Німеччини в Україні.

Ми хочемо і будемо суттєво збільшувати тиск на тих, хто не хоче співпрацювати для подолання сучасної кризи. Багато з тих, хто сидів за столом, висловлювали враження, що саме Росія не зробила достатньо, аби серйозно сприяти розрядці конфлікту на сході України,
— заявив він.

За словами Штайнмайєра, під час засідання спільно визначили три речі.

"По-перше: ми ще раз значно розширимо список критеріїв для санкцій. Тепер на приціл будуть узяті всі ті особи чи суб′єкти, установи, які активно підтримують російських можновладців, відповідальних за дестабілізацію в Східній Україні або за анексію Криму.

По-друге: ми прискоримо втілення ухвалених Європейською Радою критеріїв для обмежувальних заходів. Поряд з фізичними особами під них підпадатимуть також державні й приватні установи, які підтримують дії, спрямовані на підрив територіальної цілісності. Вже за кілька днів – у тексті зазначено: якомога швидше, але не пізніше кінця липня – за цими критеріями будуть прийняті перші рішення.

По-третє: і це буде найсерйозніше, ми закликали Європейську Комісію і Європейську зовнішньополітичну службу протягом короткого часу розробити конкретні пропозиції щодо подальших заходів, включаючи обмеження експорту чутливих технологій для товарів воєнного призначення, товарів подвійного призначення або чутливих технологій в енергетиці. Ми також закликали запропонувати заходи, які б ускладнювали доступ до фінансових ринків", — сказав Штайнмайєр.

До слова, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що в уряді створений комітет, який визначатиме порядок запровадження санкцій Україною щодо Росії.