Загострення в зоні АТО

Збільшилась кількість обстрілів. За словами Машовця, можна говорити про певні причини і аргументи – чому терористи так діють.

"Ситуація достатньо напружена в зоні АТО. Бойовики проводять перегрупування сил, накопичують техніку, підвозять матеріально-технічні ресурси. Як я розумію — вони готуються до активних дій", — каже експерт.

Активізація у Широкиному — з тактично точки зору село є важливим як для українських військових, так і для бойовиків. Широкине фактично прикриває дорогу з Новоазовська на Маріуполь.

Бойовики там намагаються володіти висотами,
— зазначив Костянтин Машовець.

Він додав, що не впевнений, чи буде проводитись демілітаризація в районі Трьохізбенки. Українські війська можуть відвести війська, а бойовики можуть лише зробити вигляд, що відвели свої сили.

"Помітно, що розвідка бойовиків дуже активізувалась і за допомогою безпілотників. Бойовики шукають якусь зручну їм ділянку, найбільш оптимальний напрям для активних дій", — наголосив експерт.

Штурм Маріуполя

Дуже важко штурмувати Маріуполь, навіть якщо бойовики спробують його оточити через Павлополь, через річку Кальміус. Там є лише декілька прохідних місць для використання бойової техніки та живої сили масивно.

Застосовувати бойову техніку там буде дуже важко, адже там є каскад водних території. Є лише декілька проходів, щоб підійти до Маріуполя,
— каже Машовець.

Він додав, що про прохідні місця знають і бойовики, і українські військові.

"Не секрет, що на звільнених територіях залишилось чимало людей, які антидержавно настроєні. Треба не дати активізуватись соціальному вибуху там", — наголосив військовий експерт.