Сьогодні мандруємо на Зелений континент, а саме - до Сіднея. Це місто архітектурних контрастів. Тут сучасні хмарочоси ділових центрів мирно вживаються із старовинними будівлями в середземноморському стилі.

Візитівка мегаполіса - Опера Хауз, унікальна архітектурна споруда оперного театру. Кожен бачить в ній щось своє: вітрила, хвилі... А от архітектора, який і створив це диво, подейкують, надихнули дольки очищеного апельсина. Аби побачити цей архітектурний фрукт із середини, доведеться заплатити 15 доларів.

Неподалік оперного театру - ще одне сіднейське диво - Харбор Брідж. Піднявшись на нього можна побачити австралійське місто з висоти пташиного польоту. Не боїтеся такої авантюри? Тоді готуйте 200 доларів і насолоджуйтеся незабутніми видами Сіднея.

Та найкраще, мабуть, роздивлятися австралійське місто з сіднейської телевежі. Це найвища будівля міста. Тут також є оглядовий майданчик. Вартість екскурсії - 65 доларів.

Тим хто більше захоплюється глибинами, аніж висотами Сідней теж має що показати. Сіднейський акваріум один з найбільших у світі. 40 доларів - і ви милуєтеся понад шістьома тисячами видів морських мешканців.

Ну і обов’язково завітайте на один з пляжів Сіднея. Найвідоміший з них – Бонді-біч. Його особливість у тому, що тут австралійці полюбляють святкувати Різдво. Захотілося і вам поколядувати під пекучим сонцем? Тоді рахуємо бюджет. Найбільше звичайно доведеться заплатити за авіапереліт - квиток в обидві сторони - щонайменше 2700 доларів.

Помешкання у Сіднеї теж недешеве. Двомісний номер у хостелі - 30 доларів. У трьох зірках ціни стартують від 140 зелених. За ніч у преміум-готелях австралійського міста готуйте 200-500 доларів.

Пообідати у недорогому ресторані можна за 25-35 доларів. У фешенебельних кулінарних закладах легко наїсте на 400-500 зелених, а то й більше. Якщо вирішили зекономити на делікатесах, то ідіть до різноманітних азійських ресторанчиків. Тут перекусити можна менше ніж за 15 доларів.