Про це повідомила прес-служба Міноборони.

"Сьогодні, близько 7 години ранку, позиції сил АТО були обстріляні з танка, мінометів, АГС та стрілецької зброї. Ще через декілька годин відбувся повторний мінометний обстріл, після цього противник намагався штурмувати українських бійців. Наступ перейшов у вогневе зіткнення з використанням стрілецької зброї та артилерії, яке воїни окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗС України вдало відбили", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Широкиному бойовики здійснили атаку на сили АТО

Загалом бій тривав майже чотири години.

У Міноборони також зауважили, що ворог також розпочав активно використовувати безпілотні літальні апарати у районі Маріуполя. За останню добу зафіксовано понад 14 прольотів ворожих "безпілотників".

Нагадаємо, у селищі Широкине був зафіксований факт застосування проти сил АТО нового виду озброєння, з дією якого українські військовослужбовці раніше не зустрічалися. Застосовувалися снаряди ствольної артилерії, особливість яких полягає в тому, що вони розриваються в 40 метрах над поверхнею землі. Після розриву площа ураження "засіюється" великою кількістю мікроосколків розміром від кількох міліметрів, які завдають численні травми людському організму.