Учора, 29 липня, сили АТО звільнили від терористів Авдіївку (Донеччина), розпочали зачистку Іловайська і проводять операцію зі звільнення Первомайська.

Сили АТО під час визволення населених пунктів свідомо не застосовують усі наявні можливості вогневого ураження. Не використовується важка техніка, артилерія та авіація. Звичайно, важка зброя значно спростила б проведення військових операцій зі звільнення міст та сіл. Про те це могло б привести до жертв серед мирного населення. Українська армія не може цього допустити,
— йдеться у повідомленні прес-центру.

В штабі АТО зазначають, що бойовики намагатимуться здійснити перегрупування з метою недопущення оточення силами АТО зосередження бойовиків у районі Первомайська, Стаханова, Алчевська та Луганська. Вони також намагаються втримати підконтрольні ділянки кордону з метою отримання безперешкодного надходження військової техніки, озброєння та боєприпасів з території РФ.

Окрім того, бойовики будують великий блокпост в Боково-Платове (Антрацитівського району): наразі зміцнюють блокпости в межах міста.