Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Станом на ранок понеділка обстановка в районі проведення антитерористичної операції на сході України залишається напруженою.

"У зв'язку з успішними наступальними діями сил АТО в районі Донецька, частина бойовиків намагається покинути місто, при цьому вони переодягаються в цивільний одяг і відбирають автомобілі громадян", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, найбільш загострена ситуація - в містах Донецьк, Луганськ, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Антрацит, де бойовики мають намір використовувати захоплені державні адміністративні будівлі як опорні пункти.

У містах заблоковані центральні державні телевізійні і радіоканали, однак транслюються російські телеканали, "які не дають об'єктивної оцінки діям військовослужбовців АТО при визволенні міст Донецької області від терористів".

"Бойовики продовжують залякувати місцеве населення, зафіксовані випадки мародерства і захоплення особистого та комерційного автотранспорту, що створює напруженість серед місцевих жителів", - зазначено у повідомленні.

Протягом доби терористами скоєно п'ять обстрілів блокпостів і позицій підрозділів Збройних сил України.

Нагадаємо, силовикам вдалося повністю розблокувати Луганський аеропорт.