Про це повідомляє кореспондент "Центру журналістських розслідувань".

Наталія Кокоріна вийшла з дому в супроводі чотирьох співробітників ФСБ, її посадили в машину і відвезли. Перед цим вийшов батько Кокоріної і попросив журналістів не знімати і відійти від під'їзду будинку. Володимир Кокорін нічого не повідомив про обставини обшуку та суті справи, в рамках якої він проводився.

Журналісти та адвокат, якого, всупереч вимогам КПК України не допустили на місце проведення обшуку, направляються до управління ФСБ в Криму, куди, імовірно, могли доставити Наталю Кокорін.

Обшук у Сімферополі, в квартирі за місцем прописки редактора "Центру журналістських розслідувань" Наталії Кокоріної співробітники ФСБ розпочали зранку 13 березня. Зв'язок з журналісткою, після того, як вона зайшла в квартиру, зник.

Як повідомила колегам Кокоріна, близько восьмої години ранку її попросили приїхати на квартиру батьків (вона проживає окремо).

Зранку зателефонував чоловік, представився дільничним Київського району і повідомив, що двері квартири, в якій я прописана і живуть мої батьки, відкрита. У батьків телефони були відключені,
— розповіла Кокоріна.

Крім того, 13 березня вранці в Криму співробітники ФСБ провели обшук у квартирі автора статей і колишнього редактора "Центру журналістських розслідувань" Анни Андрієвської.

За словами батька журналістки, співробітники ФСБ пред'явили рішення Сімферопольського суду.

Щодо мене порушено кримінальну справу за матеріал на "Центрі журналістських розслідувань" про волонтерів батальйону "Крим". Начебто закидають заклики до повалення влади в Криму, але самого документа я ще не бачила,
— написала Андрієвська.

Під час обшуку вилучили комп'ютер, який належить її батькові і ніякого стосунку до Андрієвської не має. Сама журналістка в Криму не живе.

Нагадаємо, організатора акції до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі Леоніда Кузьміна звільнили зі школи, де він працював учителем історії.

Як відомо, у Сімферополі близько півсотні людей 9-го березня відсвяткували день народження Тараса Шевченка. Із собою сміливці принесли українські та кримськотатарські прапори.

Зазначимо, поліція розігнала мітинг пам’яті Шевченка, затримавши трьох активістів, яких потім відпустили.