"Переважна більшість українських ЗМІ, які належать олігархам чи отримує гранти з-за кордону, оголосили інформаційну війну проти власного народу", - заявив Петро Симоненко під час виступу.

Метою такої війни він назвав виправдання "зрадницької" Угоди про асоціацію з ЄС. Симоненко заявив, по партія влади та олігархічна опозиція намагаються відволікти увагу від бюджетних та соціальних проблем.

"Відсутні кредитні ресурси і вони не знають, звідки брати гроші, куди бігти і в кого знову просити подання для того, щоб сьогодні врятувати себе", - вважає комуніст.

Читайте також: Симоненко знову зібрав прихильників МС на стадіоні у Києві

Симоненко навів також приклади злиднів у країнах, які стали членами Євросоюзу відносно недавно.

"У Болгарії, ви знаєте, як спустошили сьогодні Болгарію, я вже не кажу, що закрили атомну електростанцію, а в нас їх 5. Сьогодні знищили аграрний сектор в Болгарії. В Болгарію вже з Голландії помідори привозять. Ось до чого все це дійшло", - наголосив він.

Симоненко поскаржився також, що через узурпацію влади правлячою партією, якою керує президент і олігархи, український народ не може здійснювати свою владу. Як приклад комуніст назвав заборону на проведення ініціативних зборів для проведення референдуму.

До слова, на думку директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, заборона комуністам проводити збори щодо проведення референдуму про вступ України до Митного союзу - це перемога здорового глузду.