"Хочу підкреслити, що серед політичних партій, що працюють за всі роки незалежності в Україні, ми послідовно і принципово відстоюємо ідею про необхідність вирішення питання і введення, як другої державної мови, російської", – зазначив він у ефірі телеканалу ICTV.

"І ми послідовні у своїй позиції, ще раз можу зараз для всієї аудиторії сказати, що крім комуністів ніхто не займався розвитком української мови", – заявив Симоненко, після чого в студії телепрограми пролунав сміх.

"Давайте подивимося конкретно. Хто більше всіх видавав книжок українською мовою? Комуністи. Хто більше всіх видань українською мовою випускав? Комуністи. Хто більше всіх з точки зору розвитку творчих спілок прикладав зусилля? Союз письменників...", – зазначив Симоненко.

"...Саме ми все зробили для того, щоб народ, який 80% не вмів ні писати, ні читати, був навчений цій грамоті і щоб мова по-справжньому розвивалася", – підсумував комуніст.

Нагадаємо, 24 травня у парламенті почали розгляд законопроект про регіональні мови, який викликав хвилю протесту та закінчився бійкою депутатів в сесійній залі.