Про це повідомляє прес-служба російської Комуністичної партії.

Зокрема, Симоненко заявив, що "партія комуністів повинна розробляти теорію стосовно нової ситуації, збирати сили і готуватися до нових політичних боїв". Мало того, Симоненко вважає, що цю боротьбу необхідно вести спільно з російським народом, та закликав до "створення бойового антифашистського фронту".

Голова ЦК КПРФ Геннадій Зюганов нагородив його пам'ятною медаллю "70 років Великої Перемоги". Також Симоненко був обраний до президії пленуму КПРФ.

Народний депутат України від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що готує з цього приводу депутатське звернення до СБУ та Генпрокуратури з вимогою затримати і арештувати Петра Симоненка як агента держави-агресора.

Сьогодні в Москві на з'їзді КПРФ нагороджено медаллю і обрано до президії пленуму цієї російськоі партіі очільника КПУ П...

Posted by Ігор Мосійчук on 28 березня 2015 р.

Нагадаємо, 10 березня суд заарештував колишнього народного депутата від Комуністичної партії Сергія Гордієнка, секретаря рахункової комісії Верховної Ради, який підписав протокол засідання 16 січня 2014 року, в тому числі і "диктаторські закони". Однак лідер КПУ Петро Симоненко та його однопартійці внесли близько 100 тисяч гривень застави, і Гордієнко вийшов з-під варти.