Про це повідомляє прес-служба депутата-регіонала.

"Необхідно розібратися в ситуації з точки зору закону. Чому прийняли рішення заблокувати EX.UA і конфіскувати сервери? Чи були ці дії правильними в даній ситуації?", - написав у своєму запиті Віктор Янукович, уточнивши, що конфлікт між правовласниками і користувачами сьогодні досяг піку в усьому світі.

На його думку, якщо Україна хоче задавати темп розвитку IT-галузі - боротися потрібно з причиною, а не з наслідками.

Крім того, Янукович зазначив, що криза з ресурсом EX.UA загострила глобальну проблему, яку не можна відкладати "на завтра".

"В Україні є великий об'єктивний попит на користування безкоштовним контентом. Той же EX.UA відвідувала за день величезна кількість користувачів. Блокування порталу тільки збільшить трафік на інших аналогічних ресурсах і не вирішить суті проблеми. Сьогодні треба сідати за стіл переговорів і спільно створити таку модель роботи в Мережі, яка влаштує всіх учасників ринку: користувачів, правовласників і державу", - заявляє народний депутат.

Нагадаємо, 31 січня заступник керівника прес-служби МВС України Сергій Бурлаков заявив, що популярний в Україні файлообмінник EX.UA закрили. Після цього сайти центральних органів влади піддавались DoS-атакам.