"Підписані документи про обіг сирів виробництва України, які стосуються трьох видів виробів виробників ПП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область)", — уточнив він.

"Згідно зі ст. 9 і 16 закону "Про якість та безпеку продуктів", а також постановою уряду від червня 2011 року, з метою недопущення на споживчий ринок РФ фальсифікованої продукції та забезпечення продовольчої безпеки Росії підписані документи про призупинення ввезення в Росію і обігу на території РФ сирів зазначених виробників", — сказав він.

За його словами, ці документи направлені у Федеральну митну службу і в територіальні управління Росспоживнагляду "для тотального вилучення цієї продукції з обігу як невідповідної встановленим вимогам Технічного регламенту на молочну продукцію та молоко".

Сири, які не відповідають російським вимогам, вилучено вже в Москві, Орловській, Ростовській областях та Дагестані.

Як зазначив глава Росспоживнагляду, дії виробників цих сирів "кваліфікуються як протиправні дії, пов'язані з введенням споживачів в оману за статтею 14.7, а також ст.14.43-14.46 КоАП".

"В даний час в роботі знаходиться ще 200 відібраних проб цієї продукції по всій країні, і в міру отриманих результатів робота по вилученню з обороту, в разі необхідності, буде продовжена", — підкреслив глава Росспоживнагляду.

Нагадаємо, Геннадій Онищенко у понеділок повідомляв, що на тижні заборонить ввезення до Росії сиру деяких українських виробників.