"В партії УДАР вимагають переатестації всіх працівників міліції і повного оновлення правоохоронної системи. "Першу скрипку" в тих безчинствах, які дозволяє собі міліція, грає міністр внутрішніх справ Захарченко. Ні сам Віталій Захарченко, ні влада, що командирувала його на цю посаду, вперто не зважають на думку суспільства. Інакше міністр МВС після подій у Врадіївці був би у відставці", - йдеться у повідомленні прес-служби партії.

Кличко переконаний, що люди протестують проти тривалого "покращення" режиму Януковича.

"Влада повинна розуміти, що сьогодні весь гнів людей за тривале "покращення" їхнього життя, вся соціальна напруга виливається в протест проти хронічного свавілля правоохоронних органів. Адже саме на них в усіх репресіях і залякуваннях людей спирається режим Януковича" ,- підкреслив лідер УДАРу.

В партії хочуть переатестації кожного міліціонера.

"Ми вимагаємо відставки міністра, переатестації кожного працівника міліції і ухвалення європейського закону про поліцію. Систему треба очистити і побудувати заново. В правоохоронні органи повинні прийти люди, які охоронятимуть закон, отримуватимуть гідну зарплату і не ставитимуться до своєї роботи як грабіжники і розбійники", - наголосив Кличко.

Нагадаємо, після резонансного зґвалтування у Врадіївці продовжують летіти голови. 9 правоохоронців звільнено зі структури Міністерства внутрішніх справ, 3 втратили займані посади, ще 3 попередили про неповну посадову відповідальність.