Понад сотня українських військових відбивають атаку терористів в районі Бахмутки на Луганщині. Під прицілом проросійських найманців — солдати Нацгвардії та української армії. Відомо, що є поранені та полонені. Скільки саме і хто — поки точної інформації немає.

Однак те, що жертви є, підтверджують і в ОБСЄ. За їхніми даними, українські бійці в оточенні. Однак, за останніми даними від прес-центру АТО, до військових таки надійшло підкріплення. Бій триває, але українські вояки успішно блокують терористів.

Бойовики почали атакувати ще у понеділок — "еленерівці" вимагали, щоб силовики здалися в полон. Ті відмовилися. В результаті терористи почали атакувати. І взяли в оточення один з українських блокпостів. Однак у РНБО факт оточення наших бійців заперечують.

Оточенням це не можна назвати, оскільки є можливість підкріплення туди доправляти і прикривати наших військових засобами артилерії, яка працює і на прикриття, і на ураження тих, хто намагається атакувати,
— каже речник РНБО Андрій Лисенко.

Речник АТО Владислав Селезньов у телефонній розмові теж запевнив — ситуація під контролем, а допомога вже є на місці.

Нагадаємо, у бою біля Бахмутки в Луганській області загинув один український військовослужбовець, 5 отримали поранення. Також підбитий 1 БМП і 2 БТР сил АТО.

Як відомо, на українських військових нападають казаки так званого "Війська донського". Вони окопалися в лісі та мають на озброєнні кілька десятків танків та іншу важку техніки.