Про це у Facebook написав координатор “Інформаційного опору” Дмитро Тимчук.

“Введення двох російських батальйонних тактичних груп на територію України, з паралельною "роботою" на Донбасі диверсійно-розвідувальних груп російського спецназу, різко ускладнило ситуацію в зоні АТО”, - зазначив експерт.

За його словами, Росія перейшла від безсистемної допомоги бойовикам живою силою і зброєю до проведення спланованих разом з терористами широкомасштабних операцій. “Росіяни в тісній взаємодії з терористами прагнуть одним махом збільшити територію, підконтрольну "ДНР" в рази”, - наголосив він.

І якщо в районі Новоазовська, при всіх проблемах, ситуація не катастрофічна, то під Амвросіївкою (де, до речі, вже обладнаний командний пункт російської БТГ) картина складніша. Якщо ці хлопці не отримають по зубах в найближчі години, всі успіхи сил АТО в Донецькій області за останні тижні можуть бути просто знівельовані і доведеться починати все спочатку. Враховуючи, що Путін вже не особливо соромлячись кидає сюди свої війська, повернення втрачених позицій може обійтися набагато дорожче, ніж їх взяття в перший раз,
- наголосив Тимчук.

Нагадаємо, командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко повідомив, що ніяка підмога в Іловайськ поки не надійшла, натомість неподалік базуються дві псковські дивізії регулярних військ Російської Федерації. Вони вкопують свої танки в землю.