Сьогоднішній день, 11 січня, розпочався з протистояння активістів та "беркутівців" під Києво-Святошинським райсудом, де оголосили вирок так званим "васильківським терористам".

Бійка спалахнула після того, як люди заблокували виїзд, щоб автозаки із засудженими не могли виїхати. Внаслідок сутичок активістів із "Беркутом" постраждали 11 протестувальників, журналісти, правоохоронці та Юрій Луценко.

Після пікету Києво-Святошинського суду розпочато декілька кримінальних проваджень за фактами хуліганства, насильства щодо працівників правоохоронних органів та втручання в діяльність судових органів.

Нардеп від Партії регіонів та голова одного з підкомітетів Верховної Ради Юрій Поляченко відвідав у лікарні побитого вчора Юрія Луценка і повідомив про покращення стану екс-міністра. Лікарі встановили точний діагноз постраждалому.

Лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок зробили спільну заяву щодо побиття у ніч на сьогодні екс-міністра Юрія Луценка.

Дві спроби допитати Луценка закінчились невдачею. Напередодні прокуратура відкрила провадження за статтею "Перевищення службових повноважень" працівниками "Беркуту".

Закордонні дипломати засудили побиття активістів біля Святошинського райвідділку міліції. Зокрема, стурбованість нічними подіями у Києві у своєму твітері висловив міністр закордонних справ Швеції Карл Більд.

Регіонал Олег Царьов порівняв опозицію з наркоманом - "підсіла на кров і не може зупинитись".

Персона дня: Луценко не судитиметься з "Беркутом" за побиття


У Харкові на місці, де традиційно відбуваються збори Євромайдану, сьогодні проходив мітинг на підтримку Президента України Віктора Януковича.

Водночас Євромайдан попрямував на перший всеукраїнський форум до Харкова. 11-12 січня сюди з’їдуться представники Майданів різних міст України.

Один із організаторів всеукраїнського форуму Євромайданів у Свято-Дмитрівському храмі у Харкові Дмитро Пилипець розповів про штурм будівлі десятками невідомих в масках.

Активісти у Харкові з плакатами, барабанами та бубнами зібралися біля одного з торговельних центрів на вулиці Гагаріна. Вони закликали бойкотувати торгові марки, які належать регіоналам.

Крім того, кілька десятків невідомих у Харкові напали на книгарню "Є", де відбувалося засідання однієї з секцій форуму.

Невдовзі після початку мітингу на Євромайдані у Харкові вимкнули світло. Акцію довелось перенести від пам'ятника Шевченку до пам'ятника Сковороді.


У Києві на території Євромайдану виникла бійка між активістами Майдану та так званими провокаторами, дії яких спричинили конфлікт.

Представники ЛГБТ влаштували акцію на Бесарабській площі в Києві, щоб привернути увагу до проблем людей нетрадиційної сексуальної орієнтації. Офіційна ЛГБТ-спільнота зробила заяву про провокативність таких дій та заперечила свою присутність до мітингу.

Проти активістів луганського Євромайдану вийшли пенсіонери, які обурено скандували свої гасла та кричали на учасників мітингу.

На столичному Євромайдані був день жалоби за загиблими під час пожежі на харківському заводі "Хартрон".