Про це повідомив у суботу "Інтерфаксу" офіційний представник СКР Володимир Маркін.

"У рамках кримінальної справи про застосування заборонених засобів і методів ведення війни, вбивстві при обтяжуючих обставинах, перешкоджанні професійній діяльності журналістів та викраденні людей слідчими Слідчого комітету винесено постанову про розшук Арсена Авакова та Ігоря Коломойського. Ця постанова направлена ​​в Головне управління карного розшуку МВС Росії. Аваков і Коломойський оголошені в міжнародний розшук, який проводиться на території всіх держав - членів Інтерполу", - сказав Маркін.

За словами Маркіна, що Коломойського і Авакова звинувачують в організації ряду злочинів: вбивств, застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджанні професійній діяльності журналістів, викраденні людей (ч. 3 ст. 33, п.п. "а", "б", "е", "ж", "л" ч. 2 ст. 105, ч. 3 ст. 33, ч. 1 ст. 356, ч. 3 ст. 33, ч. 3 ст. 144, ч. 3 ст. 33, п. "а" ч. 3 ст. 126 КК РФ).

Він також сказав, що в рамках цієї кримінальної справи більше 40 слідчих продовжують працювати з людьми, що приїжджають з України.

"На даний момент допитано 2400 свідків, 1470 осіб вже визнані потерпілими, в тому числі 208 неповнолітніх. Більше тисячі людей передали російським слідчим заяви в Міжнародний кримінальний суд і Європейський Суд з прав людини", - зазначив офіційний представник СКР.

Маркін додав, що розслідування кримінальної справи триває.