Інформація, яку отримало "Слідство.Інфо", дозволяє нам ставити питання: "Хто працює в ГПУ — відверті зрадники чи просто недалекі люди?"

Наприкінці 2014-го року у "Віснику державних закупівель" з’явилося коротеньке повідомлення. Генеральна прокуратура України за процедурою в одного учасника замовила послуги на обслуговування своєї бази даних з обмеженим доступом "Єдина системи статистики та аналізу". Скорочено – ЄССА. Ціна питання – 920 000 гривень. Переможець – компанія "Летограф ІТ консалтинг і послуги Україна". ГПУ працює з нею не перший рік. І це навіть гірше, бо компанія ця непроста.

Засновники компанії "Летограф ІТ консалтинг і послуги Україна" — Лукін Гліб Володимирович та болгарська компанія "НІКЕА ТОП 906". У статуті болгарського підприємства сказано, що її єдиним власником є той самий Гліб Лукін. Отже, українська компанія повністю належить йому. Хто ця людина?

За інформацією СБУ, Гліб Володимирович Лукін – громадянин Росії. Українська компанія – лише частина його бізнесу. Лукін володіє російськими компаніями "Летограф" і "Летограф ІТ консалтинг і послуги". Та це не звичайний бізнесмен, який пропонує якісний ІТ-продукт.

Гліб Лукін також входить до складу ради директорів або, як їх по-іншому називають, "представників інтересів Російської федерації" ВАТ "Особливе конструкторське бюро Салют". Це — учасник федеральної цільової програми "Розвиток оборонно-промислового комплексу Російської Федерації на 2011-2020 роки".

Детальніше – дивіться у відео.