Це була акція на залякування і, водночас, демонстрація могутності "Партії Регіонів". І саме вона розбудила політично-аморфний Дніпро. Винуватців неодноразово обіцяли покарати.

"Слідство.Інфо" вирішило з’ясувати: як нині живеться тим, хто нацькував на людей озброєні загони "тітушок" і кидав за грати невинних?

26 січня 2014 року під стінами Дніпропетровської облдержадміністрації лунали постріли із травматичної зброї, ламалися кістки і хрипіли поранені. Хоча починалося все із мирного мітингу. Конфлікт спалахнув, коли проєвропейські мітингувальники побачили перетворену на фортецю облдержадміністрацію із сніговими стінами і штучно утвореною ковзанкою.

Підходи до будівлі оточила міліція, за якою ховалися люди в масках. У руках вони тримали держаки від лопат. Коли озброєні невідомі почали проявляти відверту агресію, трійця мітингувальників пішла додому – не підозрюючи, що на них уже відкрили полювання.

Чоловіки встигли відійти від облдержадміністрації майже на півтора кілометри, коли на них раптово напали. Затриманих завантажили у дві приватні автівки. Один зі свідків навіть зробив фото, на якому видно номери і місце затримання. Але в протоколі міліціонери вкажуть інше місце — облдержадміністрацію.

Версія про організацію масових заворушень теж з’явиться пізніше. Спершу затриманих зроблять грабіжниками.

Детальніше – дивіться у відео.