У Києві гарну ідею реалізували по-українськи – більшість об’єктів не побудували, а землю під частиною з них застовпили за людиною зі свити Януковича. Точніше, за його коханими жінками.

Поштова площа. Географічний центр Києва, звідки вимірюють відстань від столиці до інших міст. Це місце вже давно спотворює будівництво, яке затяглося на роки

Навесні 2013-го року у київській мерії зрозуміли – на обіцяну транспортну розв’язку і пішохідну зону на Поштовій площі у них просто не вистачає грошей. Тому вирішили залучити інвестора, якому взамін пообіцяли підземний торгівельний центр.

Пройшло два роки, але замість обіцяної пішохідної зони і вільного виходу до Дніпра кияни можуть спостерігати ось таку картину.

Дякувати за розриту і досі необлаштовану ділянку в центрі столиці треба компанії-переможцю інвестиційного конкурсу - «Хенсфорд-Україна».

Директорка цієї компанії, створеної за місяць до оголошення конкурсу, – Марина Ткаченко. У соціальних мережах дівчина запам’ятался любов’ю до автомобілів і відвертих фото. Насправді за нею стоять серйозніші люди.

Засновник компанії - британська фірма зі схожою назвою - «Хенсфорд Імпекс ЛЛП». За даними відкритого британського реєстру, її членами правління на момент заснування були дві інші компанії. Вони ж значаться членами правління фірми «Вестертон комерс ллп», яка входить до складу засновників компанії «Київ-Арт». Запам’ятайте цю назву.

Фаст-фуд з парковкою напроти входу до південного залізничного вокзалу столиці. Це вже об’єкт безпосередньо «Київ-Арту» - також інвестиційний. У 2012-му компанія виграла право звести заклад харчування впритул до церкви. Тепер вони дуже пасують одне одному.

Більше — дивіться у сюжеті.