"Здоров’я української молоді значно гірше ніж у Європі, а показники смертності значно вищі. Зокрема смертність молоді в Україні втричі перевищує середньостатистичні показники для європейських країн, а від отруєння алкоголем, в Україні молодь помирає в 16 разів частіше", - каже директор Фонду народонаселення ООН в Україні Нузхат Ехсан.

Помирають українські юнаки переважно від куріння, алкоголю та наркотиків, натомість дівчата нераціонально харчуються і мало рухаються. За даними дослідження, третина української молоді має зайву вагу.

"Безпосередньо ця проблема пов’язана з малорухливим способом життя, що стосується питання заняття масовим спортом - то 2 з 5 респондентів взагалі не займаються фізкультурою, приблизно стільки ж займається нерегулярно і лише 18%, серед них більше чоловіків, аніж жінок, регулярно займаються масовим спортом", - каже завідувач відділу проблем якості демографічних процесів ІДСД ім. М.В.Птуха НАН України Ірина Курило.

Загалом за останні десять років українців віком від 15 до 35 років поменшало майже на 2%. І в найближчому майбутньому, кажуть демографи, ситуація не зміниться.