"Її закрили без пояснення причин. Зараз буде на сайті офіційна заява про те, що програма закрита, бо молодь не цікавиться політикою, хоча це неправда", — сказала Собчак "Газеті.Ru", пояснивши, що частка програми була втричі вищою за середню частку самого каналу.

"Я дуже перепрошую, але схоже, що через мене закрили програму "Госдеп". Причому просто за те, що запросила :)", — написав у своєму Twitter Олексій Навальний.

Сегодня без обьяснения причин мою программу госдеп сняли с эфира несмотря на рейтинг.в пятницу должны были снимать Алексея Навального.
— @xenia_sobchak

Відповідаючи на питання про те, чи пов’язане закриття програми із запрошенням на ефір блогера Навального, Собчак сказала, що програма, на її думку, "взагалі вийшла-то тільки тому, що недогледіли".

Собчак додала, що допускає, що у неї можуть початися проблеми і з іншими програмами, які носять розважальний характер.

Мені дорікають в тому, що я веду розважальні передачі. Я спробувала зробити не "Дом-2", а цікаву програму, і ось що вийшло. Хоча, може, тепер і в мене особисто проблеми почнуться.
— Ксенія Собчак

"Я перебуваю на досить помірних позиціях. Я не революціонер, я просто хочу, щоб влада поважала мої вимоги. Зараз, коли зі мною, людиною поміркованих поглядів, відбуваються такі речі... В цей момент, звичайно, хочеться — хоча я це бажання придушую — хочеться подзвонити Льоші Навальному і попросити його навчити мене робити пляшки із запальною сумішшю", — сказала Собчак.

Програма "Госдеп" почала виходити на телеканалі MTV з початку лютого. У перший же випуск потрапили відомі опозиціонери Ілля Яшин і Сергій Удальцов.

Провладні спікери у Росії постійно заявляють про те, що акції опозиції "За чесні вибори" фінансує Держдеп США.