Він зазначив, що звернувся до всіх парламентських фракцій та груп з проханням надати кандидатури трьох осіб до конкурсної комісії, яка проводитиме відкритий конкурс з обрання голови Антикорупційного бюро.

"Підібрати цього керівника потрібно якнайшвидше. І цей керівник стане певним мотором, що запустить роботу Бюро. Крім того, він повинен буде організувати подальший підбір людей у цей орган", – зауважив депутат.

За словами Соболєва, якщо до наступного вівторка фракції подадуть кандидатури до конкурсної комісії, то в середу можна буде провести засідання комітету, а вже в четвер - запропонувати парламенту голосувати за відповідне рішення.

Парламентар вважає, що до складу конкурсної комісії повинні увійти незалежні експерти, які організують справжній конкурс і виберуть борця з корупцією номер один в Україні.

"Ми впевнені, що голоси для затвердження Антикорупційного бюро ми зберемо, політичну волю знайдемо, якщо у Президента і уряду їх не вистачить - ми попросимо допомоги суспільства, як це було з іншими законами", – резюмував він.