“Щодо національного антикорупційного бюро. Насправді треба посилати подалі усіх “рєшал”, які зараз пропонують когось кудись посилати за гроші. Створення цього бюро є одним з пріоритетів держави, бо бюро покликане боротися саме з топ-посадовою корупцією ”, - сказав заступник голови фракції “Об’єднання “Самопоміч” в ефірі Телеканалу новин “24”.

Читайте також: Правоохоронними органами досі керують люди Януковича, — Єгор Соболєв

За його словами, Антикорупційний комітет сьогодні звернувся до керівників усіх фракцій і груп парламенту, щоб вони назвали кандидатів у конкурсну комісію, “яка за законом є єдиним органом, що буде відбирати керівника цього бюро”. “Це бюро існує тільки на папері, існує закон про нього, але саме бюро ще треба створити”, - зазначив депутат.

Ми зробимо все, аби парламент номінував це конкурсне утворення трьох сильних членів, не залежних від політичних сил, але по-справжньому сильних. Попросимо те саме зробити Президента та уряд, і вони всі разом (ці члени конкурсної комісії) мають знайти нам супер-сильного керівника цього бюро. Від цієї людини залежить, чи це бюро народиться, чи це буде черговий симулякр,
- розповів Соболєв.

Він пояснив, що поки немає навіть кандидатів у члени конкурсної комісії, тому “зараз немає людини, яка може по-справжньому кудись когось влаштувати і тим більше просити хабаря”.

Нагадаємо, раніше журналіст та головний редактор львівської газети "Ратуша" Микола Савельєв повідомив що для того, щоб працювати в антикорупційному бюро, треба викласти 100 тисяч доларів, однак їх можна буде "відбити" за півроку.