"В 2005 році суспільство вже дало ГПУ шанс перемогти злочинців. Ви тоді керували слідством, були заступником генпрокурора. Ви мені казали: "дайте місяць і Ківалов разом з виборчкомом буде сидіти". Чому нічого не вийшло з цією та іншими справами?" — запитав Шокіна Єгор Соболєв.

Читайте також: Потрібен генпрокурор, який буде ненавидіти корупцію і ГПУ, — Соболєв

Я не давав обіцянку, а казав, що якщо будуть підстави притягнення Ківалова до відповідальності – я б це й зробив, але нас, на жаль, всіх звільнили,
— відповів Шокін.

Як відомо, Віктора Шокіна називають "мастодонтом" в Генпрокуратурі. Він працював заступником Віталія Яреми. Звільнений після майдану 2004 року він повернувся на свою посаду разом з генпрокурором Святославом Піскуном.

З ним також пов’язують розкриття гучних справ як притягнення до відповідальності виконавців вбивства журналіста Георгія Гонгадзе та розслідування справи, пов’язаної з отруєнням Віктора Ющенка. Правда не все було доведено до кінця логічного завершення.

До слова, Верховна Рада підтримала пропозицію Президента Петра Порошенка і затвердила Віктора Шокіна на посаді Генерального прокурора України.