Як повідомляє ZAXID.NET, так активісти висловлюють своє ставлення до несвоєчасності рішення Верховної Ради щодо скасування "мовного закону".

У соціальній мережі Facebook активно перепощують картинку, змакетовану львівськими активістами, з написом: “Сьогодні мова не про язык! Львів за перевибори до ВР, а не за спекуляції навколо мовних і національних питань”. Тому у знак солідарності з жителями Сходу і Півдня закликають на один день перейти на російську мову у спілкуванні. “Пропоную усім свідомим львів'янам, які не погоджуються з тим, що ми - місто нацистів, перейти на російську мову у спілкуванні. Хоча б на день”, - йдеться в повідомленні.

Автор ідеї пропонує використовувати лише російську - у соціальних мережах, на каві, в роботі.


Водночас, активісти з Донецька виступили з ініціативою у відповідь. Як повідомляє видання Новости Донбасса, вони обіцяють 26 лютого спілкуватись українською.

"Ми, донеччани, хочемо виразити свою підтримку розбудові громадського суспільства в Україні, і в знак солідарності з мешканцями Західних та Центральних областей держави 26 лютого ми будемо спілкуватися українською мовою вдома, на роботі, у транспорті, з друзями – всюди", - йдеться у тексті звернення.


Зауважимо, низка відомих громадських та культурних діячів Львова оприлюднила звернення із закликом до нової влади вести зважену культурну політику, не допускаючи дискримінації громадян України залежно від мови, якою вони спілкуються чи місця проживання.

Як відомо, 24 лютого, Верховна Рада скасувала “мовний закон” Ківалова-Колесніченка.