Кошти із новостворених фондів мають піти, зокрема, на модернізацію української армії у чотирьох секторах – логістиці, командуванні, кібербезпеці і військовій медицині.

Столтенберг вкотре заявив – Росія та сепаратисти не дотримуються мінських домовленостей. Тоді як НАТО повністю підтримує Україну у захисті її територіальної цілісності. У рамках зустрічі відбулося і засідання комісії Україна-НАТО.

Ми засуджуємо будь-які порушення міжнародно визнаних українських кордонів. І ми підтримуємо Україну у її намаганнях захистити себе – політично і практично – зокрема, через трастові фонди допомоги Україні, які запрацюють сьогодні. Крім того, додатково до допомоги, яку надає альянс, багато членів НАТО надають двосторонню підтримку. Також наші члени застосували потужні економічні санкції проти Росії, – повідомив Столтенберг.

А за словами міністра закордонних справ Нідерландів Берта Кундерса, важливо дослухатись до України, її проблем на Сході, зокрема, дестабілізації ситуації, недостатнього контролю на кордонах. Важливим є створення трастових фондів і Нідерланди підтримують їх.