“Запам’ятайте сьогоднішній день, 27 серпня. Сьогодні почалася відкрита російська агресія на українську територію. Це правда, що ця агресія відбувалася тривалий час, починаючи з Криму, але тепер стало очевидно, кримський сценарій відбувається і на материковій Україні”, – написав Стулік у Facebook.

Дивіться також: Голос Америки. США заявили про військову контратаку Росії на Україну

Давід Стулік попереджає, що з російською агресією може зіштовхнутися і безпосередньо Захід.

Страусиний підхід найменше допоможе у цій ситуації. Завтра ми можемо зіштовхнутися з повномасштабною війною. А післязавтра ми, у деяких частинах Заходу, можемо стати суб’єктами подібної агресії,
– зазначив Стулік.

“Сьогодні ми, європейці, хто вірить у чіткі цінності, гасла і принципи, повинні усвідомити, що ми також українці”, – наголошує Стулік.

Нагадаємо, командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко повідомив, що поблизу Іловайська базуються дві псковські дивізії регулярних військ Російської Федерації. Вони вкопують свої танки в землю.

Координатор “Інформаційноо опору” Дмитро Тимчук заявив, що російські військові проводять сплановані широкомасштабні операції разом з терористами. Якщо у найближчі години їм не дадуть відсіч під Амвросіївкою, українські силовики можуть втратити контроль над значною територією.

Як відомо, Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що на Сході України воюють військові України та Росії.