Про це йдеться на офіційній сторінці Євромайдан-Львів.

Батько Олега Ігор Панас розповідає, що зараз збирає довідки для суду. За його словами, в Києві допомагають нардепи від “Батьківщини” Степан Кубів і Михайло Хміль.

“Вчора приблизно о 12:30 він вийшов у місто і пішов у своїх справах. Біля “Магнуса” троє у штатському звинуватили його в тому, що він украв мобільний телефон, пов’язали й посадили в синю “сімку”. Показали якийсь пошарпаний телефон. Є свідки, є фото. Забрали в управління міліції на Григоренка. Потім Рудяк брехав, що Олега вже відправили до Києва – його тримали до 15-ї години, потім повезли. Вночі мені подзвонили, що він на вулиці Косогірній у Києві. Сьогодні о 12-й справу розглядатиме Шевченківський суд міста Києва. Звинувачують його в побитті “Беркуту”, - розповів деталі затримання сина Ігор Панас.

Втім, за словами батька затриманого, на Банковій 1 грудня Олега не було. Вночі на 30 листопада його побили на Майдані, розбили камеру. Правоохоронці пояснили, що Олега затримали через фотографії, які він виклав в інтернет і які опублікувало агентство Reuters. Мати Олега поїхала до Києва, адвокат Козаченко (ім’я не назване) працює.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що львівського фотографа і активіста Євромайдану Олега Панаса востаннє бачили вчора близько 13:00 на вулиці Городоцькій. Тоді двоє людей кинули його до авта, після чого він зник.

У міліції сказали, що хлопця не викрали, а затримали і не якісь там невідомі люди, а слідчо-оперативна група.

Проти Олега відкрили не менше чотирьох кримінальних проваджень, одним з яких є порушення громадського порядку в Києві. Йдеться про штурм Банкової.