Попрощатися з Нємцовим приїдуть чимало політиків, у тому числі і з-за кордону. Однак російське керівництво в особі президента Володимира Путіна і прем'єра Дмитра Медведєва на похороні присутні не будуть. Замість них жалобні заходи відвідає представник глави держави в Думі Гаррі Мінх.

Не зможе попрощатися з соратником опозиціонер Олексій Навальний. Суд відмовився тимчасово звільнити політика з-під домашнього арешту, мотивуючи своє рішення тим, що Навальний не був близьким знайомим Нємцова. Інший опозиційний політик — Гаррі Каспаров, який нині мешкає в США, вирішив не їхати у Росію, побоюючись арешту.

А от Богдану Борусевичу — спікеру сенату Польщі без пояснень причини відмовили у візі. Речник МЗС Польщі Марчін Войчеховський вважає, що це — помста Кремля за те, що голова Ради Федерації Валентина Матвієнко потрапила до санкційному списку ЄС.

Під час панахиди за Борисом Нємцовим МВС обіцяє забезпечити посилені заходи безпеки. Охорону порядку на місці поховання будуть здійснювати близько двох сотень поліцейських. У тому числі 100 бійців спецназу. До того ж — МВС слідкуватиме за безпекою в режимі онлайн за допомогою камер спостереження.

Нагадаємо, Бориса Нємцова застрелили в ніч на 28 лютого. Його вбили на Москворецькому Мості чотирма пострілами у спину. Вбивці зникли з місця події, їх досі не знайшли.

Як відомо, в Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах Росії 1 березня відбулися траурні марші пам'яті російського політика Бориса Нємцова, якого вбили 27 лютого недалеко від Кремля.