Зокрема і у категорії "найкращий драматичний фільм року". А творцю стрічки Девіду Фінчеру присудили нагороду "за кращу режисуру". Як зізнався продюсер "Мережі" - Скот Рудін, раніше вони переживали чи сподобається їхній фільм реальним прототипам змальованих персонажів. Однак, тепер коли стрічка стала такою популярною, усе звісно ж гаразд.

”Ми дуже здружилися з компанією Фейсбук. Адже, "фейсбуківці" розуміють, що наш фільм дуже корисний для них. Завдяки нам про Фейсбук тепер знає набагато більше людей ніж раніше. Так що про те наскільки точно ми змалювали заснування мережі Фейсбук навіть не йдеться. Схоже їм все-одно”, - каже продюсер Скот Рудін.

Комедією року назвали стрічку американки Лізи Холоденко "З дітьми все гаразд". Виконавиця головної ролі у цій стрічці виборола також звання "кращої комедійної акторки". В категорії "драма" аналогічна премія дісталася зірці "Чорного лебедя" Наталі Портман. Приймаючи статуетку, Портман подякувала своєму бойфренду - хореографу Бенжаміну Мільп'є, з яким познайомилася на зйомках "Лебедя", і від кого очікує дитину.

”Хочу також подякувати Бенжаміну, який всіляко мене підтримував. До речі, я б сказала, що він більш ніж я заслуговує звання кращого актора. Може ви пам'ятаєте, він теж знявся у стрічці - у ролі директора балету. і коли його персонажа запитали чи він би хотів переспати з моєю героїнею, він дуже переконливо відповів - "ні". Але насправді Бенжамін мав зовсім протилежну думку”, - каже акторка Наталі Портман.

Серед чоловіків кращим актором у драмі став Колін Ферт - виконавець ролі британського монарха у фільмі "Промова короля". відповідне звання у категорії "комедія" виборов Пол Джіаматті, який зіграв у фільмі "Версія Барні" - екранізації відомого роману канадського письменника Барні Панофскі.

”Сподіваюся канадцям сподобається моє виконання у фільмі. Адже, я хочу ще багато разів повертатися у їхню чудову країну. І я дуже переживаю з цього приводу. А раптом я зіграв якось не так і мені заборонять в'їзд в Канаду?”, - каже актор Пол Джіаматті.

За ролі другого плану відзначили Крістіана Слейтера - стрічка "Боєць" та Меліссу Ліо - "З дітьми все гаразд". "Золотий глобус" отримав і Роберт де Ніро - "за видатний вклад у розвиток кіноіндустрії". "Кращим драматичним серіалом" назвали проект "підпільна імперія". У комедійному жанрі перемогу здобув серіал "Хор".