Один із севастопольських військових капітанів - Комендант Петро - розповів, що приїхав до столиці у відпустку, але потрапив в епіцентр подій і на власні очі бачив жорстоке побиття "Беркутом" мітингувальників.

За його словами, після такої трагедії друзі зібрали усіх знайомих армійців — ветеранів спецназу. Того дня Петро до ранку збирав своїх людей біля Михайлівської церкви, спецназівці кинули клич по всій Україні.

Читайте також: Під Києвом впродовж ночі люди блокували базу "беркутівців" [Відео]

Наразі на Євромайдані постійно чергують 4 групи ветеранів спецназу, а це — кілька тисяч бойовиків, які мають чіткий план дій: перша група, в разі нападу, має забезпечити оборону, друга прикриває її і завдає адекватний удар у разі агресії "Беркута", тоді як третя охороняє умовний центр, а четверта вступає в дію у разі прориву "беркутівців".

Петро каже, що його люди у повній бойовій готовності і регулярно тренуються, бо, додає Петро, мирних громадян мають охороняти професіонали.

Нагадаємо, 30 листопада о 4 ранку "Ягуар" оточив Майдан, "беркутівці" розпочали розгін, коли тут було кілька сотень людей. "Беркут" бив людей кийками, повалював на землю, заламував руки, люди втікали і ховалися. Багато людей поранені, 35 осіб тоді відвезли по райвідділах.