Таку думку висловив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов у своєму інтерв'ю "5 каналу" у середу, 22 квітня.

"Ми переконані, що такий інтегрований загальний військовий підрозділ забезпечить майданчик, на якому будуть відпрацьовані реформи Збройних сил і яка дозволить освоїти сучасні стандарти провідних демократичних країн світу", — зазначив Турчинов.

Секретар РНБО додав, що перехід на стандарти НАТО передбачає реформування Збройних сил України, сектору безпеки та оборони, але є необхідним, оскільки позаблоковий статус себе не виправдав.

Для нас це дуже важливий крок, тому що досвід України показав, що формат позаблокового статусу привів до агресії і того, що Україна залишилася один на один з агресором, жорстоким, цинічним, який володіє ядерною зброєю. Саме тому ми не приховуємо, що наша перспектива — це не тільки європейська інтеграція, але й євроатлантична інтеграція,
— наголосив він.

Тим часом Петро Порошенко заявляє, що більшість українців прагнуть членства у Північноатлантичному Альянсі, однак варто враховувати настрої всередині організації та країн-членів.