“Електронний вступ не працює, до нього не було доступу - ключів, паролів - ще в понеділок, у членів приймальних комісій, і відповідно - жаліються абітурієнти, що вони не отримують реєстраційного підтвердження, яке має надходити за одну добу”, - розповідає керівник проекту КВУ Наталія Линник.

Експерти аналізували ситуацію у 32 ВИШах. Втім, у Міносвіти налаштовані оптимістично, кажуть - усі проблеми подолали за кілька годин. Наразі вступних документів до вишів нарахували близько 50 тисяч. Всі абітурієнти з радістю прийняли новацію, впевнений профільний міністр.

“Працює система “електронний вступ”, 42 тисячі заяв знаходиться в ній, вже 12 тисяч авторизовано, тобто їх можуть перевірити заявники і на сайті вищого навчального закладу, і в системі “конкурс”, - запевнив міністр освіти України Дмитро Табачник.

Натомість, за оцінками експертів, лише 10 частина абітурієнтів позитивно оцінює “електронний вступ”. Окрім того, у вищих навчальних закладах досі не знають про обсяг держзамовлення. За прогнозами, черги до приймальних комісій почнуть з’являтися з наступного тижня.