"14 жовтня 2013 року винесено повідомлення про підозру в здійсненні злочину по ч.5 ст.191 Кримінального кодексу посадовій особі ТзОВ "Арт-мастер", тобто розробнику. 14 жовтня накладено арешт на 19 розрахункових рахунків ТзОВ "Арт-мастер" і ТзОВ "3-Т", - сказала Олена Лукаш на прес-конференції.

Вона нагадала, що 8 жовтня деяких співробітників ДП "Інформаційний центр" офіційно запідозрили у скоєнні злочину за статтею "Присвоєння, розкрадання майна чи заволодіння ним через зловживання службовим становищем".

У зв'язку з намаганням цих осіб ухилитися від слідства, їх оголосили у розшук.

Також повідомлення про вчинення злочину було підготоване для двох співробітників бухгалтерії.

Міністр сподівається, що розробники відповідатимуть за свій вчинок перед судом.

"Чи здійснять вони ще один напад - мені невідомо. Але я дуже сподіваюся, що у них вистачить розуму, совісті чи хоча б якоїсь людяності такого більше не робити", - додала голова Мін'юсту.

Як відомо, 1 жовтня на сайті Мін'юсту з'явилося повідомлення, що доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі міністерства буде тимчасово неможливим через технічні проблеми.

Згодом доступ відновили.

У компанії-розробнику програмного забезпечення Єдиних та Державних реєстрів "Арт-Мастер" повідомили, що міністр юстиції Олена Лукаш не проводила зустрічей з їхніми представниками.