Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він нагадав, що в даний час злочини проти Майдану розслідуються за епізодами. Наприклад, справа по вбивству журналіста В'ячеслава Веремія — за ст. 115 Кримінального кодексу ("вбивство"). А проти одного з підозрюваних, який бив журналіста бейсбольною битою перед його смертю — за ст. 296 ("хуліганство"). Справи щодо побиття і розгону Євромайдана та інших випадків насильства з боку міліції — за ст. 364, 365 ("перевищення влади, або зловживання владою").

За словами Антона Геращенка, всі злочини проти учасників Майдану були організовані злочинною групою.

Всі вони були гвинтиками у величезній злочинної організації, яку створив Віктор Янукович і його найближче оточення, — написав радник.

На думку радника міністра внутрішніх справ, саме ця стаття Кримінального Кодексу відповідає тим злочинам, які вчинив Янукович і його організоване бандформування. А по друге, у цій статті є частина в якій прямо сказано, що "подільник, який співпрацюватиме зі слідством і здасть інших членів злочинної організації, може бути повністю звільнений від відповідальності".

Тобто, якщо наприклад колишній мер Києва Попов, або колишній зам Клюєва Сівкович (де вони, що з ними) дали би свідчення в деталях по темі хто і як віддавав команди на розгін і побиття студентів 29 листопада, то вони були б повністю звільнені від відповідальності, в той час як слідство отримало б гарантовані докази провини головних організаторів кривавого побоїща, — заявив Геращенко.

За його словами, в Європі, США, де нормально працюють правоохоронні органи, злочинці, коли їх викрили, "біжать наввипередки, щоб першими здати своїх спільників".

До слова, якщо за місяць не буде зрушень у розслідуванні розстрілу Євромайдану, ВР розглядане питання про відставку керівництва ГПУ, СБУ та МВС.