"Інформація про можливість порушення кримінальної справи стосовно автора сюжету про Київський СІЗО Костянтина Усова не відповідає дійсності і носить провокаційний характер", — йдеться в повідомленні прес-служби столичної прокуратури.

При цьому у відомстві зазначили, що проводять перевірку фактів, наведених в телевізійних програмах журналіста "Знак оклику" на телеканалі TВi з приводу порушень конституційних прав громадян, які утримуються в Київському слідчому ізоляторі.

"Зокрема, проводиться перевірка за фактами смерті ув'язненого від ураження електрострумом, зловживання службовим становищем працівниками СІЗО, в тому числі щодо передачі в'язням заборонених предметів за грошову винагороду, застосування насильства до окремих заарештованих, про що вони заявили в телепередачі, тощо", — зазначили в прес-службі.

При цьому у відомстві уточнили, що під час перевірки Костянтин Усов дав пояснення з приводу відомих йому обставин неправомірних дій працівників Київського СІЗО.

Як ми повідомляли раніше, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець заявив, що Київська прокуратура збирається порушити кримінальну справу проти автора журналістського розслідування "В’язниця №1" Костянтина Усова.