"У 4:40 прокинувся від того, що почалася стрілянина. Спочатку з чогось потужного 3 постріли, а потім автоматні черги. Стрільба триває досі. Там, де штаб "ДНР" на вулиці Георгіївській, тривають залпи з крупної зброї. Живемо поруч. Стрілянина практично не припиняється", — розповів один із очевидців.

За неперевіреною наразі інформацією видання 0629.com.ua, близько 6-ти вантажівок, критих тентами, в'їхали в місто близько 4 ранку і тоді розпочалися бойові дії.

ДАІ міста перекриває центральні вулиці.

Згодом з’явилися повідомлення, що у Маріуполі завершується активна фаза АТО: спротив терористів придушений.

Наразі спецбатальйон "Азов" контролює весь раніше укріпленій терористами район на вулиці Грецькій. Банк, де раніше розміщувались терористи, — замінований. Працюють фахівці. Триває зачистка прилеглих будівель. У наших рядах втрат немає. Є поранені,
— повідомляє заступник командира батальйону "Азов" у зв'язках із ЗМІ Ігор Мосейчук.

Лідер компартії в Маріуполі Григорій Печерішний закликає жителів міста залишатися вдома, не виходити не на якісь мітинги. Секретар міськради і лідер Партії регіонів в Маріуполі Андрій Федай також закликає городян зберігати спокій, не піддаватися на провокації і не виходити з дому.

Нагадаємо, сьогодні вранці глава українського МВСу Арсен Аваков інформував про початок активної фази АТО в Маріуполі. За його словами — триває планова операція з ліквідації укріпрайону терористів на чолі з кримінальним авторитетом на прізвисько "Чечен".

Народний депутат Олег Ляшко, який зараз перебуває у Маріуполі, повідомив про повномасштабну фазу АТО у місті. Силовикам вдалося вигнали терористів з їхніх місць дислокації.