"Війська почали прибувати на оманський півострів Масіра, розташований на південь від Ормузської протоки. Там знаходиться база ВПС США. Ще близько 10 тисяч американських солдатів в даний час перебувають в Ізраїлі для тестування системи протиракетної оборони країни", — повідомляють ізраїльські ЗМІ з посиланням на свої військові джерела.

Також на сьогоднішній день в Кувейті перебуває дві американські армійські та одна вертолітна бригада, загальна кількість військовослужбовців США тут досягає 15 тисяч людей. На десантних кораблях у Перській затоці розміщений експедиційний батальйон морської піхоти загальною кількістю близько 2 тисяч людей.

За даними видання The Huffington Post, на які посилається NEWSru, на американську базу на британському острові Дієго-Гарсія в Індійському океані завезено сотні бетонобійних бомб, здатних знищувати добре укріплені підземні бункери.

Варто зазначити, що в даний час в районі Персидської затоки вже несуть чергування дві американські авіаносні ударні групи на чолі з авіаносцями "Авраам Лінкольн" і "Карл Вінсон". У березні, як очікується, до них приєднається ще один авіаносець — "Ентерпрайз". Днями також стало відомо, що з Середземного в Червоне море увійшли американська атомна субмарина "Аннаполіс" і ескадрений міноносець "Момсен". Швидше за все, вони теж тримають курс в район Перської затоки.

Разом з США військову активність проявляють Великобританія і Франція. Як з’ясували ізраїльські журналісти, вони перекидають свої ВМС, ВПС і спецназ до Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів. При цьому Саудівська Аравія перемістила частину своїх сухопутних сил у східні регіони країни, де розташовані основні райони видобутку нафти.

Також стало відомо, що Франція перекине в район Перської затоки свій атомний авіаносець "Чарльз де Голь". Очікується, що в березні–квітні в районі Перської затоки і Аравійського моря буде зосереджено щонайменше чотири авіаносних ударних груп ВМС США і Франції.

Раніше повідомлялось, що Євросоюз прийняв рішення про введення ембарго на постачання нафти з Ірану.