Про місцеві вибори

За його словами, цілком реально, що місцеві вибори в Україні цього року не відбудуться, адже рейтинг ключових політичних сил падає.

"Владі не вигідно проводити вибори під час чергового напруження на зовнішній арені та в середині країни", — переконаний експерт.

При цьому він додав, що все залежить від термінів конституційної реформи.

"Якщо реформа буде запущена цієї осені, то це означає, що вибори мають відбуватись за нинішньою Конституцією, тобто вибори мають пройти в жовтні", — каже аналітик.

Про можливість референдуму

Це питання, як і багато інших, переконаний Постернак, має вирішувати український народ на референдумі.

"Ми надто мало уваги приділяємо питанню народної демократії. Візьмемо Швейцарію, там буквально кожен місяць відбуваються референдуми з питань конкретних законодавчих ініціатив", — розповів Постернак.

Про плани Коломойського

Також експерт впевнений, Ігор Коломойський починає політичну кар’єру, хоча й неодноразово заявляв, що не робитиме цього.

"Масштабні інтерв’ю, акаунт у facebook, розмови про власну депутатську групу, до якої можуть увійти так звана група "Укроп" – Береза, Ярош тощо. Все це свідчить про початок кар'єри політика", - вважає політичний аналітик.

На разі, за словами Постернака, головна стратегічна мета Коломойського – місцеві вибори на Дніпропетровщині, а також формування реальної опозиції.

Про американську зброю

В питанні постачання американської зброї аналітик вважає, що у США є важливіші зовнішньополітичні пріоритети.

"Ємен, Туніс і Ізраїль та Палестина. Інтереси Америки в цих регіонах важливіші ніж інтереси в Східній Європі", — наголосив Постернак.

При цьому він переконай, якщо конфлікт на Сході знову перейде у активну стадію, то питання надання летального озброєння буде вирішено.

Про видовишну боротьбу з корупцією

Аналітик переконаний, рейтинг Порошенка та Яценюка падає, особливо стрімко втрачає останній. Тому та вистава, яку вчора спостерігали під час засідання Кабміну – це політичний піар, який дає змогу зупинити падіння рейтингу.

"Боротьба з корупцією – найкраща тема, щоб відволікти суспільство від проблем економічних", — сказав експерт.