Про це йдеться в офіційній заяві Посольства США.

У заяві зазначено, що конкретних прізвищ відомство не має права розголошувати.

“У відповідь на дії проти протестувальників на Майдані у листопаді й грудні минулого року Посольство США скасувало візи декількох громадян України, пов'язаних із застосуванням сили. Оскільки візові справи за законами США є конфіденційними, ми не можемо коментувати індивідуальні випадки”, - заявили в посольстві США.

Чиатйте також: Янукович очолить список людей, проти яких США накладуть санкції, - "Freedom House"

Американські політики розглядають подальші кроки проти тих, хто несе відповідальність за насилля в Україні.

“Хочемо підкреслити, що Державний департамент має широкі повноваження скасовувати візи на основі інформації, що вказує на неможливість допуску отримувача візи на територію США, і ми розглядаємо подальші кроки проти тих, хто несе відповідальність за нинішнє насилля”, - йдеться в заяві.

Нагадаємо, під час сутичок на Грушевського загинули три людини. Один з демонстрантів упав з арки перед стадіоном "Динамо".

Близько 6-ої ранку "беркутівці" застрелили чоловіка на барикадах. Активіста вбили двома пострілами: в голову та в шию. Убитим виявився активіст Євромайдану Сергій Нігоян. Хлопцеві близько 20 років.

За словами очевидця подій на Грушевського у Києві, під час штурму "Беркуту" через пряме влучання в серце загинув ще один активіст.